Фільм “Панорама” режисера Юрія Шилова отримає державне фінансування

23-го жовтня кінокомпанія “МаГіКа-фільм” уклала з Державним агентством України з питань кіно контракт про надання кінопроекту “Панорама” державної фінансової підтримки.

Повнометражна стрічка-портрет “Панорама” створюється на основі однойменного короткометражного фільму, який уже здобув визнання на багатьох українських кінофестивалях. Зокрема, серед здобутків авторів фільму Приз студентського журі і найвищий глядацький бал серед українських фільмів на Docudays UA; Відзнака журі і Приз глядацьких симпатій на Kyiv International Short Film Festival; Приз глядацького голосування GogolFest та Спеціальна відзнака журі Одеського МКФ.

Головний герой фільму Валентин – кіномеханік, який 44 роки пропрацював у одному з найстаріших кінотеатрів Києва - Кінопанорамі. Якось, в день 60-річчя Валентина, у кінотеатрі займається пожежа, внаслідок чого він змушений піти на пенсію. Чоловік намагається знайти новий сенс у своєму житті, в країні, що стрімко змінюється.

Фільм створюється у ко-продукції з польською компанією Doc Education Foundation (ко-продюсер Мирослав Дембіньський), при фінансовій підтримці польського телебачення та Польського кіноінституту. Загальний бюджет виробництва фільму становить майже 4,8 млн. грн., частка державного фінансування за укладеним з Держкіно контрактом складе трохи більше 1 млн.грн.

Проект фільму “Панорама” отримав перемогу на Дев’ятому конкурсному відборі Держкіно. Продюсер проекту ¬– Геннадій Кофман (Кінокомпанія “МаГіКа-фільм”).

Реліз фільму запланований на кінець 2018-го року.